שירות עד הבית או המשרד

electric scooter

5 טיפים שצריך לדעת אם נפגעתם בתאונה של קורקינט או אופניים חשמליים

| נכתב ע"י אבירם חורפי
תוכן עניינים

חוק ותקנות

המדינה והעיריות לא ממש יודעות איך להכיל את הדבר הזה שנקרא קורקינט או אופניים חשמליים. לפעמים נדמה שכלי התחבורה הנפלא הזה נתקל בסוג של חומה מצד המדינה שמבחינתה מעדיפה לקדם תשתיות לרכבים וקצת פחות לאופניים. 

לא תמיד ברור לנו איפה רוכבים. על המדרכה? על הכביש? לא תמיד ברור לנו מה הן התקנות או מה הוא החוק לגביי קורקינט או אופניים. ביטוח הוא בגדר המלצה בלבד וכל ילד שחושב שיודע מה הוא עושה יכול לתקן את הכלי שלכם. 

את חוקים, התקנות ואפילו את הקנסות תוכלו לקרוא באתר של משרד התחבורה.

המעמד של רוכב קורקינט חשמלי הוא בעייתי במרחב התחבורתי. בכביש אנחנו מסתכנים שאוטובוס יפגע בנו ובמדרכה אנחנו מסתכנים בלפגוע בהולך רגל. 

החוסר בתשתיות וחוסר הרצון של העיריות והמדינה להתמודד עם הדבר הזה, ביחד עם עליית המכירות בשנים האחרונות יצר גם עלייה בתאונות בהן מעורבים כלים אלו. 

אז אתם לא בטוחים איפה לרכב, ביטוח כנראה שאין לכם ובום מצאתם את עצמכם מעורבים בתאונה… מלחיץ נכון?

אז בדיוק בשביל זה עו"ד מורין חזיז הכינה לכם 5 טיפים שחשוב שתדעו אם חס וחלילה תהיו מעורבים בתאונה.

 

תיעוד המפגע

פעמים רבות, הדקות הראשונות שלאחר תאונה מלוות בהלם, שוק וקיפאון. למרות זאת, וככל שאתם במצב גופני המאפשר זאת, נסו להתעשת ולצלם בזמן אמת את המפגע שגרם לתאונה.

מפגע יכול להיות כתם על הכביש/מדרכה/שביל האופניים (מים, שמן או נוזל אחר), בור או בליטה על השביל, אריח או מרצפת בולטים, שילוט, חפץ או גדר שבולטים לכיוון שביל האופניים, גזם או פסולת שלא פונו, מכסה ביוב פתוח וכדומה. אם מצבכם הגופני לא מאפשר צילום ותיעוד המפגע – בקשו ממי שנמצא סביבכם לעשות זאת.

איתור עדים

אם רכבתם לבדכם, ולאחר התאונה ניגשו אליכם עוברי אורח לסייע – הם עשויים להיחשב לעדי ראיה, שחשובים מאוד בניהול תביעה מסוג זה, ולכן חשוב לשמור עמם על קשר. ככל שכמובן הם יסכימו לכך, יש לשמור את שמם ואת פרטי ההתקשרות איתם. אגב, פעולה זה מומלצת ורצויה גם אם לא רכבתם לבדכם וגם אם היה אתכם חבר/אדם נוסף בעת התאונה.

פנייה לקבלת טיפול רפואי

אם פגיעתם מצריכה פנייה לקבלת אבחון וטיפול רפואי – אין להסס ויש לפנות באופן מיידי לחדר המיון, למרפאת "בטרם" או לקופת החולים. גם אם זה נראה לכם מובן מאליו, חשוב להדגיש ולציין (מספיק גם בקווים כלליים) בפני הגורם הרפואי הראשון שרואה אתכם כיצד אירעה התאונה. למשל: "רכבתי על אופניים בשביל אופניים ברחוב X, הגלגל נכנס לתוך בור קטן בשביל ועפתי מהאופניים". כמובן שיש להמשיך במעקב ובטיפול הרפואי בדיוק כפי שהומלץ לכם על ידי הגורמים הרפואיים. 

דיווח למוקד העירוני

חשוב שכמה שיותר אנשים יפנו למוקד העירוני וידווחו על המפגע שגרם לתאונה (ראו סעיף 1 לעניין השאלה מהו בדיוק מפגע). התיעוד שישמר במערכות העירייה עשוי לסייע מאוד בהוכחת התביעה, ככל שתוגש בהמשך.

אם היה רכב מעורב בתאונה

יש לתעד ולשמור את מס' הרכב ולצלם עותק מפוליסת ביטוח החובה של הרכב המעורב בתאונה. לאחר מכן, יש לדווח למשטרה על התאונה.

סיכום

הכי חשוב זה לשמור על הבטיחות שלכם:

תמיד לשים קסדה על הראש. אל תרכיבו אחרים בצורה מסוכנת. שימו לב איפה מותר לכם לרכב. ובבקשה ממכם אל תחצו צומת באור אדום. אנחנו מזכירים לכם שרכיבה על קורקינט ואופניים חשמליים מחייבת מבחן תאוריה.

כותבת המאמר היא עו"ד מורין חזיז

שותפה במשרד יהודה, חזיז – עורכי דין

שיתוף מהיר:

רק נוודא שאתם באיזורי השירות שלנו...

מפת איזור רעננה, רמת השרון, הרצליה, צפון תל אביב החדש

האם את/ה נמצא/ת בצפון תל-אביב, רמת השרון, רעננה או הרצליה?

מעולה! איך תרצו לדבר איתנו?

התקשרו או שלחו הודעה ואנחנו בדרך אליכם

058-444-6266

התקשר

אוף...

מצטערים, אך הניידת שלנו לא מגיע לאיזור שלך

יצירת קשר

לפרטים נוספים והתאמת חבילה לחברה שלכם